Ile jest czekoladek w standardowym opakowaniu Merci?
te pytania rekrutacyjne coraz ciekawsze
Zawsze za mało.
katanisk8 napisał(a):
Ile jest czekoladek w standardowym opakowaniu Merci?
Co to znaczy standardowym
? Są duże i małe opakowania
KamilAdam napisał(a):
katanisk8 napisał(a):
Ile jest czekoladek w standardowym opakowaniu Merci?
Co to znaczy
standardowym
? Są duże i małe opakowania
Zła odpowiedź. Powinno być: proszę dokładnie określić wymaganie biznesowe.
- małe 250g - 20 sztuk
- duże 400g - 32 sztuk
BTW chyba muszę zrobić sobie odwyk od tego forum
Chodziło o małe opakowanie. Dzięki
Parafrazując klasyka: 4p broni, 4p radzi, 4p nigdy was nie zdradzi
Najlepsze są fioletowe.
Brązowe (te z białym spodem) i pomarańczowe też dobre...
Merci są takie se, producent daje tańsze zapełniacze. (np. olej palmowy)
https://czytamyetykiety.pl/produkty-spozywcze/merci-finest-selection-kolekcja-czekoladek-250-g-2/
KamilAdam napisał(a):
- małe 250g - 20 sztuk
- duże 400g - 32 sztuk
BTW chyba muszę zrobić sobie odwyk od tego forum
A jak się jedna połamie w transporcie? Wtedy będzie odpowiednio 21 albo 33
Nie jeść słodyczy, to syf. Jak ja mam ochotę na coś słodkiego, to sięgam po suszone daktyle, w umiarkowanej ilości
jak mam ochote na cos slodkiego to gryze laski cynamonu ale troche boje sie o zeby
Pytanie powinno brzmieć "ile mieści standardowe opakowanie Merci", bo wówczas można podać jako odpowiedź atrybut opakowania, a nie wartość dla jakiejś konkretnej instancji. Takie samo opakowanie na n czekoladek może mieć zarówno 0 jak i n czekoladek.
A o co chodzi? To kolejne pytanie mające odkryć duszę człowieka w stylu "jakim zwierzęciem będziesz w następnym życiu?"?
kawowe (czarno-białe) ftw!
A czy mogę wybrać? Jeśli tak to ile sobie żywnie zażyczysz :)
Kupiłem najpierw 3 paczki i okazało się że czekoladki w środku są lipne. Myślałem, że to z mojej winy i wywaliłem je do kosza. Później w innym sklepie przy okazji kupiłem następne 4 opakowania i okazuję się to samo:
Wiecie co to jest i dlaczego czekoladki w lewym górnym i prawym dolnym rogu złapały jakiś dziwny nalot?
Pozdrawiam
katanisk8 napisał(a):
Wiecie co to jest i dlaczego czekoladki w lewym górnym i prawym dolnym rogu złapały jakiś dziwny nalot?
Zazwyczaj czekolada "bieleje" ze starości. Sprawdź termin zdatności.
Olej palmowy po prostu "wyszedł" na wierzch i się skrystalizował, pewnie na którymś etapie przechowywana w trochę cieplejszym miejscu. Niekoniecznie ma to związek z terminem przydatności do spożycia.
@katanisk8 btw czekolady nie trzyma się też w lodówce, może wsadziłeś je do lodówki?
Nie wiem czy to przez chrzczenie
olejem palmowym czy czym innym ale ogólnie nawet prawdziwa czekolada jak poleży w cieple to traci połysk. Żeby czekolada miała połysk to ją się temperuje. Przypomina to trochę hartowanie żelaza. Najpierw podgrzewa ją się do wysokiej temperatury a potem szybko schładza.
BTW ja bym czekoladek nie wyrzucił :P
Zarejestruj się i dołącz do największej społeczności programistów w Polsce.
Otrzymaj wsparcie, dziel się wiedzą i rozwijaj swoje umiejętności z najlepszymi.