Polecicie jakieś dobre posterunki kebabu na warszawskim Mokotowie? Kebab King przy marynarskiej ma dobre papu, tylko podnieśli minimalną cenę dowozu i pojedynczego dużego kebsa nie dowiozą :( .

- Rejestracja:prawie 22 lata
- Ostatnio:około 2 godziny
- Postów:6626
PerlMonk napisał(a):
podnieśli minimalną cenę dowozu i pojedynczego dużego kebsa nie dowiozą :( .
Zamów kilka. Jeden zjesz świeży, resztę dasz do lodówki na potem.
#kebab15k
Poza tym: pizza > kebab.
- Rejestracja:prawie 8 lat
- Ostatnio:około 18 godzin
- Postów:563
Patrząc po pyszne.pl to jest Bruce Kebab z darmową dostawą i min. wartością zamówienia 26 zł. O lepsze deale raczej ciężko.

- Rejestracja:około 14 lat
- Ostatnio:około rok
- Lokalizacja:Poznań
- Postów:525
A nie lepiej sobie zrobić kurczaka z przyprawą kebabową i dodatki jakie tam się lubi? Zdrowiej i fun przy gotowaniu.
Po tym, jak w sosie mojego ostatniego kupionego kebaba znalazłam pszczołę, nie praktykuję ich zamawiania.




- Rejestracja:około 6 lat
- Ostatnio:prawie 3 lata
- Lokalizacja:Warszawa 🐪
- Postów:1719
sehanine napisał(a):
A nie lepiej sobie zrobić kurczaka z przyprawą kebabową i dodatki jakie tam się lubi? Zdrowiej i fun przy gotowaniu.
Po tym, jak w sosie mojego ostatniego kupionego kebaba znalazłam pszczołę, nie praktykuję ich zamawiania.
Ja miałem kostki z kurczaka, ale pszczoły nigdy.
Wracając do własnoręcznie robionego kebsa, to jeszcze nie umiem tak jakbym chciał. O ile mięso i sos wychodzi mi ładnie, to jeszcze nie dopracowałem ciasta. Chciałbym, żeby kebab po przypieczeniu był zwarty, lekko chrupiący i żeby nic się nie rozwalało podczas jedzenia. Parę razy było blisko, tylko warzywa źle dobrałem i surówka miała dużo wody, która nie odparowała do końca. Z kupowanym ciastem też kombinuję, ale co producent, to inny skład i inny czas pieczenia.
- screenshot-20210905215132.png (47 KB) - ściągnięć: 30





- Rejestracja:około 14 lat
- Ostatnio:około rok
- Lokalizacja:Poznań
- Postów:525

- Rejestracja:około 7 lat
- Ostatnio:około rok
- Postów:46
Kiedyś (10lat temu), dobry był efes na starym Mokotowie albo el karnak. Bliżej południa Mokotowa całkiem spoko(przed pandemią) była Ankara na cybernetyki. Niestety jakość jedzenia zmienia się z czasem w różnych lokalach i rzadko w dobrą stronę.

- Rejestracja:około 6 lat
- Ostatnio:prawie 3 lata
- Lokalizacja:Warszawa 🐪
- Postów:1719
@Yerbanos: A właśnie, Efes jest (istnieje) dalej. Co nie przechodzę, to są kolejki. Kilka razy myślałem tam coś wtrącić, ale nie chciało mi się czekać :D . Może te kolejki dobrze świadczą. Mam niedaleko, to zobaczę.

- Rejestracja:ponad 13 lat
- Ostatnio:prawie 3 lata
Kebab King jest najlepszy w tamtej okolicy. Tylko ja juz nie jem kebaba dowozonego bo to profanacja.

- Rejestracja:prawie 6 lat
- Ostatnio:22 dni
- Postów:610
na Moktowie jest Indyk Masło Czosnek - jadłeś?

- Rejestracja:ponad 12 lat
- Ostatnio:około 2 godziny
- Postów:3536
A już myślałem, że to forum to mnie niczym nie zaskoczy o_O
Po pierwsze - nie spodziewałem się pytań o kebab na 4programmers. Przecież finansowa elyta nie jada takich plebejskich dań :D
Po drugie - w życiu bym nie wpadł na to, żeby pojedynczego kebaba zamawiać do domu zamiast po prostu się przejść.
Po trzecie - trochę trudno mi uwierzyć, że można brać cokolwiek z typowego średniaka w stylu Kebab Kinga mając bardzo niedaleko Fenicja Kebab.



- Rejestracja:prawie 22 lata
- Ostatnio:około 2 godziny
- Postów:6626
wartek01 napisał(a):
Po pierwsze - nie spodziewałem się pytań o kebab na 4programmers. Przecież finansowa elyta nie jada takich plebejskich dań :D
Trzeba sobie jakoś urozmaicać. Raz pizza, raz sushi, raz kebab, raz chińszczyzna...
Po drugie - w życiu bym nie wpadł na to, żeby pojedynczego kebaba zamawiać do domu zamiast po prostu się przejść.
Osobie stojącej z boku, brak spaceru po kebaba może wyglądać niezdrowo itd. No i pewnie tak jest :D
Jednak spowodowane jest to tym, że inteligentną osobę irytuje marnowanie czasu na trywialne czynności.
(L z Death Note)
Wycieczka po kebaba może potrwać 30 minut?
I to jeśli mamy w miarę blisko.
Trzeba się ubrać, iść, zamówić, czekać na przyrządzenie, wrócić i zjeść po drodze ciepły, albo w domu ochłodzony...
Lepiej zamówić, niż iść po samego kebsa.
- screenshot-20210906111306.png (617 KB) - ściągnięć: 37

- Rejestracja:około 6 lat
- Ostatnio:prawie 3 lata
- Lokalizacja:Warszawa 🐪
- Postów:1719
@wartek01: Żeby zjeść kebsa z Kebab King musiałbym komunikacją miejską jechać 15 - 20 minut w jedną stronę. Do tego zjeść i wrócić - wychodzi ponad godzina przerwy od pracy a spaceru 200 metrów. To ja już wolę normalnie iść na spacer i znaleźć coś bliżej, żeby mieć po drodze. Ewentualnie mogę zamówić i dotrzeć do domu zanim dowiozą.
- Rejestracja:ponad 12 lat
- Ostatnio:około 2 godziny
- Postów:3536
@Spine: @PerlMonk: widzicie, ja wywodzę się z starej szkoły, która głosi, że kebab nie ma smakować - kebab ma być otwarty o trzeciej w nocy.
Poza tym to jeśli usunie się ekstrema typu wspomniana Fenicja (górne 5%) czy budy pod Centralnym (dolne 5%) to większość z nich smakuje bardzo podobnie, a kryterium doboru to cena lub odległość.

- Rejestracja:prawie 5 lat
- Ostatnio:4 miesiące
- Postów:2420
@PerlMonk: myślałem że stać Ciebie na porządne jedzenie, Kebab to obok Chińczyka, jedno z największych G które możesz umieścić w swoim żołądku...
A jeżeli zależy Ci na smaku to zamów sobie do kuchni Glutaminian sodu...


- Rejestracja:około 6 lat
- Ostatnio:prawie 3 lata
- Lokalizacja:Warszawa 🐪
- Postów:1719
0xmarcin napisał(a):
@PerlMonk: myślałem że stać Ciebie na porządne jedzenie, Kebab to obok Chińczyka, jedno z największych G które możesz umieścić w swoim żołądku...
A jeżeli zależy Ci na smaku to zamów sobie do kuchni Glutaminian sodu...
Dziękuję za opinię, jednak sam zdecyduję o tym co jeść - jakkolwiek się to komuś nie podoba.

- Rejestracja:ponad 9 lat
- Ostatnio:prawie 3 lata
- Lokalizacja:96-230
- Postów:953
Nie jadam czesto kebabow, ale przekonales mnie ;). W Wawie raz jadlem na wylocie na Pruszkow, przeokropny.. kto nie jadl prawdziwego kebaba od Turka w emiratach niemieckich ten gapa :P

- Rejestracja:prawie 4 lata
- Ostatnio:około 2 lata
- Postów:100
@PerlMonk: Przy metrze służew w landzie jest spoko :) Nawet spoko są turasy które tam pracujące. Natomiast nie polecam na wylocie z warszawy przy piasecznie (obok stacji kolejowej 24h). Tanio ale 2x miałem problemy po nim ;/
@p_agon Zgadzam się :) Nigdy nie jadłem lepszego niż w berlinie za piątaka.
- Rejestracja:ponad 12 lat
- Ostatnio:około 2 godziny
- Postów:3536
ToTomki napisał(a):
Ej, a ktoś zna na Moko jakiegoś wege kebaba? Tylko błagam, bez jakichś falafeli smakujących jakby ktoś wrzucił to co łopatką zeskrobał z przypalonej brytfanki piekąc jakieś nieudane ciasto. Najlepiej w ogóle z czymś innym niż falafel
Rozumiem, że chodzi o knajpę z falafelami, a nie kebab gdzie można kupić zwietrzały falafel :)
Falafelna przy Lotników jest spoko.

- Rejestracja:ponad 21 lat
- Ostatnio:3 minuty
ToTomki napisał(a):
Ej, a ktoś zna na Moko jakiegoś wege kebaba?
Ain't no such thing. Kebab to mięso. Falafel to kulki z ciecierzycy.
Bułka, sos i surówka to dodatki stanowiące jeden z możliwych sposobów podania powyższych.

- Rejestracja:około 7 lat
- Ostatnio:około godziny
- Postów:1317
Nie no, liczę że znajdzie się jakaś dobra podróba, np. doprawiony seitan. Falafel wspomniany, bo na ogół jest w kebabach w zastępstwie do mięsa, ale za bardzo nie przepadam i szukam alternatyw






- Rejestracja:około 17 lat
- Ostatnio:około 13 godzin
- Lokalizacja:Wrocław
0xmarcin napisał(a):
@PerlMonk: myślałem że stać Ciebie na porządne jedzenie, Kebab to obok Chińczyka, jedno z największych G które możesz umieścić w swoim żołądku...
No wiadomo, prawdziwy Polak to je golonkę w piwie, a nie drób z warzywami. Warzywa to tylko kobiety i pedały przecież jedzą.
- Rejestracja:ponad 4 lata
- Ostatnio:około 2 lata
- Lokalizacja:Warszawa
- Postów:1092
@somekind: ale Ty wiesz że problemem w kebabie są:
- sosy które mają pewnie w chj cukru i tłuszczu
2)białe pieczywo czyli wysoki indeks glikemiczny i mało albo w ogole błonnnika.
Jeżeli jest to kebs pełnoziarnisty z jakimś light sosem to nie jest jeszcze źle.
scibi_92PerlMonk